BiH
0

"Merhamet" prikuplja pomoć za palestinski narod

FENA
Potreseni patnjom palestinskog naroda u Gazi izloženom stravičnim ratnim stradanjima, članovi Upravnog odbora Humanitarne organizacije "Merhamet" MDD odlučili su danas da pokrenu akciju prikupljanja novčane pomoći za narod Palestine, saopćeno je iz "Merhameta".

Akcija će se provoditi u cijeloj Bosni i Hercegovini kao i inostranstvu putem krovnih organizacija HO "Merhamet" MDD. Akcija će trajati od 6. do 20 januara.

"Merhamet" moli sve građane Bosne i Hercegovine da u skladu sa svojim mogućnostima doniraju novac i tako bar malo olakšaju patnje naroda Palestine koji se suočava sa ratnim strahotama čije smo žrtve do prije nekoliko godina bili i mi sami.

  • Apelujemo na naše sugrađane da novčano pomognu nevine stanovnike Gaze koji su pogođeni ne samo direktnim ratnim razaranjima, nego i nedostatkom hrane, pitke vode, lijekova, struje i plina, kaže se u saopćenju.

Humanitarne organizacije prisutne na terenu su potvrdile da je riječ o humanitarnoj krizi teških razmjera čije su najveće žrtve djeca.

Novčana pomoć se može uplatiti na račun broj 1602008500027088 kod Vakufske banke d.d. Sarajevo poziv na broj: 5337-00-200552-pal1 (za uplate u KM) ili poziv na broj: 5337-00-200552-pal2 (za uplate u EUR).

Novac je, također, moguće donirati pozivom na humanitarni telefonski broj 090 292 001 (pozivom donirate 3 KM).

Pored ove akcije, HO "Merhamet" MDD će donirati jednokratnu pomoć za narod Palestine. Delegacija na čelu sa predsjednikom HO "Merhamet" MDD Hajrudinom Šahićem posjetit će ambasadora Palestine u BiH i tom prilikom uručiti ček u iznosu od 20.000,00 KM, te upoznati ambasadora o provođenju akcije za pomoć narodu Palestine.

Delegaciju pored Šahića čine i akademik Muhamed Filipović, prof. dr. Fahrudin Rizvanbegović, dr. Abdul-Kerim Fazlić i prof. dr Šahzija Dreca.