BiH
138

Merhamet Njemačka donirao 13.500 eura Udruženju Pomozi.ba Zenica

Piše: E. M.
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Prema riječima predsjednice Pomozi.ba ogranak Zenica Irnese Ramić-Tahić ovo je prvi vid saradnje njemačkog Merhameta i organizacije Pomozi.ba iz Zenice, a veliko zadovoljstvo predstavlja upravo pomoć za djecu koja ne mogu sebi priuštiti užinu u školi.

"Danas smo potpisali sporazum o saradnji sa Merhametom iz Njemačke, a u pitanju su tri projekta pomoći našem udruženju koji će biti realizovani u narednom periodu. Ugovor je potpisan na minimalno šest mjeseci, a sredstva će biti prebačena na račun našeg Udruženja od čega će oko 200 učenika imati užinu u školama tokom šest mjeseci školske 2014/2015. godine", kazala je Ramić-Tahić.

Drugi projekat predstavlja podjelu paketića za đake, a vrijednost projekta je oko 2.500 eura. Veliku pažnju će Udruženje Pomozi.ba posvetiti djeci sa područja pogođenim poplavama u Zeničko-dobojskom kantonu.

"Ovo je naš prvi projekat i nadamo se da će ih biti još u narednom periodu, te da ćemo ojačati našu saradnju", kazala je predsjednica Merhameta iz Njemačke Sabina Hančur.

Treći projekat predstavlja poklanjanje i predaju četiri laptopa koja će Pomozi.ba služiti za kurseve i edukaciju djece i drugih korisnika usluga, a četiri laptopa je dobila i Organizacija za zaštitu mentalnog zdravlja "Lotos" Zenica.