{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Merhamet Njemačka donirao 13.500 eura Udruženju Pomozi.ba Zenica

31.7.2014. u 17:56
138
4
Merhamet Njemačka donirao 13.500 eura Udruženju Pomozi.ba Zenica
138
Prema riječima predsjednice Pomozi.ba ogranak Zenica Irnese Ramić-Tahić ovo je prvi vid saradnje njemačkog Merhameta i organizacije Pomozi.ba iz Zenice, a veliko zadovoljstvo predstavlja upravo pomoć za djecu koja ne mogu sebi priuštiti užinu u školi.
"Danas smo potpisali sporazum o saradnji sa Merhametom iz Njemačke, a u pitanju su tri projekta pomoći našem udruženju koji će biti realizovani u narednom periodu. Ugovor je potpisan na minimalno šest mjeseci, a sredstva će biti prebačena na račun našeg Udruženja od čega će oko 200 učenika imati užinu u školama tokom šest mjeseci školske 2014/2015. godine", kazala je Ramić-Tahić.

Drugi projekat predstavlja podjelu paketića za đake, a vrijednost projekta je oko 2.500 eura. Veliku pažnju će Udruženje Pomozi.ba posvetiti djeci sa područja pogođenim poplavama u Zeničko-dobojskom kantonu.

"Ovo je naš prvi projekat i nadamo se da će ih biti još u narednom periodu, te da ćemo ojačati našu saradnju", kazala je predsjednica Merhameta iz Njemačke Sabina Hančur.

Treći projekat predstavlja poklanjanje i predaju četiri laptopa koja će Pomozi.ba služiti za kurseve i edukaciju djece i drugih korisnika usluga, a četiri laptopa je dobila i Organizacija za zaštitu mentalnog zdravlja "Lotos" Zenica.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: