{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Mercator uručio donacije javnoj kuhinji Crvenog krsta KS-a i Narodnoj kuhinji u Tuzli

N
12.11.2004. u 15:31
0
0
Mercator uručio donacije javnoj kuhinji Crvenog krsta KS-a i Narodnoj kuhinji u Tuzli
0
Mercator uručio donacije javnoj kuhinji Crvenog krsta KS-a i Narodnoj kuhinji u Tuzli
Povodom nastupajućih praznika Mercator je u četvrtak proveo akciju darivanja u Sarajevu i Tuzli, prilikom čega su predstavnici Mercator centra Sarajevo i direktor Mercator centra Tuzla Abdulah Đulović uručili donacije Javnoj kuhinji Crvenog krsta Kantona Sarajevo i Narodnoj kuhinji Merhameta u Tuzli.
"Javna kuhinja Crvenog krsta KS-a dnevno osigurava oko 2.200 obroka i doprema ih na 18 punktova u Sarajevu i time opslužuje više od 4.000 korisnika. Ova akcija prikupljanja sredstava i hrane za naše korisnike traje stalno, a intenzivirana je u povodu nastupajućih praznika. Apeliramo na vlasti da se pomogne ovoj ugroženoj populaciji. Među ostalim donatorima pozdravljamo i akciju Mercatora koja treba služiti za primjer drugima", izjavio je glavni sekretar Crvenoga krsta Fikret Žunić.


Povodom donacije poklon paketa Narodnoj kuhinji Merhameta u Tuzli Adil ef. Pezerović je izjavio da je donacija svakako značajna i uvijek dobrodošla narodnoj kuhinji, jer je korisnika jako puno i sve je ih više. "Namirnice koje je Mercator uručio našoj kuhinji osigurat će i dodatne obroke, jer broj korisnika koji se hrane u našoj kuhinji ovih dana prelazi 1.500. Tokom Ramazana nastojali smo kvalitetnim obrocima osigurati iftare. Zahvalio bih se još jednom svima koji imaju razumijevanja za potrebe Narodne kuhinje Merhameta Tuzla i naravno Mercatoru koji nam je uručio donaciju", kazao je ef. Pezerović.

Pored akcije darivanja u Mercatoru je održano druženje sa 43 mališana iz sarajevskog obdaništa Rosica. U ugodnom ambijentu Mercatorovog restorana osoblje je počastilo djecu kolačima te su im darovane bojanke Lumpi.

S porukom da su praznici pravo vrijeme darivanja dragim osobama i onima kojima je pomoć potrebna, Mercator centar poželio je sve najljepše za nastupajuće praznike.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da imate šansu biste li se iselili iz BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: