{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


MentoRING program spojio 1170 žena iz Bosne i Hercegovine

24.4.2014. u 08:21
10
0
MentoRING program spojio 1170 žena iz Bosne i Hercegovine
10
MentoRING program spojio 1170 žena iz Bosne i Hercegovine
Centar za promociju civilnog društva je u sklopu mentoRING programa 2014. spojio rekordnih 280 mentorskih parova. Od početka rada mentoRING je povezao ukupno 1170 žena iz cijele Bosne i Hercegovine, što ga čini najuspješnijim programom ove vrste u regionu.
MentoRING program jedinstven je pristup razvoju i osnaživanju žena u BiH. Promovirajući žensku solidarnost, kroz poslovno okruženje, privatne kontakte, neformalna druženja i mentorsku šetnju, uspješne žene pomažu mladim ženama i djevojkama da postignu svoje ciljeve u poslovnim karijerama i životu.

"Program predstavlja priliku za mlade žene da upoznaju i uče, dobiju savjet i ohrabrenje iskusnih i uspješnih žena iz svih sfera društva. Presretni smo što mentoRING raste iz godine u godinu. Uskoro ćemo pokrenuti niz drugih aktivnosti koje će uključivati edukativne radionice i druženja širom zemlje", naglasila je direktorica CPCD-a, Aida Daguda.

Krajem maja 2014. godine CPCD će ogranizirati svečanost za učesnice mentoRING programa koja će obilježiti još jedan uspješan mentorski ciklus, nova znanja i sklopljena prijateljstva. Svečanost se organizuje pod nazivom "Najmoćnije žene BiH", koji simbolizira žensku solidarnost kao recept za uspjeh i napredak.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: