{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Memorijalna univerzitetska posjeta Srebrenici 2014.

6.7.2014. u 21:39
60
9
Memorijalna univerzitetska posjeta Srebrenici 2014.
60
Memorijalna univerzitetska posjeta Srebrenici 2014.
Univerzitet u Sarajevu zajedno sa Studentskim parlamentom Univerziteta u Sarajevu organizuje memorijalnu univerzitetsku posjetu memorijalnom centru Potočari – Srebrenica.
Posjeta svakako, pored ostalog, znači jačanje i buđenje svijesti kod mladih ljudi, ali i generalno pripadnika akademske zajednice. Namjera i želja nam je da kroz ovakve projekte, odnosno edukativne posjete osvježimo sjećanje na žrtve agresije i genocida u cijeloj Bosni i Hercegovini, a posebno u Srebrenici, navode u saopštenju iz SPUS-a.

Planirano je da u posjeti učestvuju profesori, saradnici i studenti Univerziteta u Sarajevu, a poseban akcenat se stavlja na studente - omladinu koja treba da preuzme odgovornost za svoju budućnost, ali i da brižno čuva sjećanje na stradanja nedužnih sunarodnjaka i svoje države u prošlosti, dodaje se u saopštenju.

Memorijalna univerzitetska posjeta Srebrenici koja se organizuje nekoliko godina zaredom je samo jedna u nizu memorijalnih aktivnosti kojima Univerzitet u Sarajevu u saradnji sa Studentskim parlamentom nastoji sačuvati sjećanja na sva stradanja koja je pretrpio i naš Univerzitet, naš grad i naša država. Realno, sve to mladi, ostvaruju uz želju da upravo kroz takve aktivnosti opominju, ali i nastoje očuvati ono najdragocjenije - multikulturalni i multinacionalni duh bosanskohercegovačkog društva, dodaju iz SPUS-a.

Program posjete predviđa polazak iz Sarajeva u 07:00 sati iz Kampusa UNSA - putovanje na relaciji Olovo - Kladanj - Vlasenica - Milici - Bratunac - Potočari. Po dolasku u Potočare slijedi obilazak Memorijalnog centra, a nakon toga u 13:00 sati klanjanje džuma namaza i kolektivne dženaze za žrtve genocida na mezarju u Potočarima. Povratak u Sarajevo planiran je u 16:00 sati .

Da biste učestvovali u ovoj značajnoj i edukativnoj posjeti potrebno je da se prijavite putem online aplikacije predviđene za rezervaciju mjesta u autobusima. Ovo putovanje je potpuno besplatno, stoji na kraju saoštenja SPUS-a.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: