BiH
0

FOTO / Memorijal Mustafa Hajrulahović Talijan u septembru

Sarajevo-x.com
Premijer Kantona Sarajevo Fikret Musić, u svojstvu predsjednika organizacionog odbora IX memorijalnog međunarodnog bokserskog turnira "Mustafa Hajrulahović – Talijan", te ministar za boračka pitanja Nedžad Ajnadžić kao potpredsjednik i direktor turnira Džemal Aganović upoznali su prisutne na pres-konferenciiji o predstojećim aktivnostima vezanim za organizaciju turnira.

Kako je najavio direktor Aganović turnir će se održati 10. i 11. septembra 2011. godine u Skenderiji, a očekuje se učešće oko 70 učesnika iz 12 zemalja i to: Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije, Srbije, Kosova, Crne Gore, Makedonije, Albanije, Italije, Njemačke, Turske i Austrije.

  Premijer Musić istakao je da se Vlada Kantona Sarajevo preko ministarstava  za boračka pitanja i kulture i sporta aktivno uključila u organizaciju turnira, te da je dio novca za  ove potrebe obezbijeđen. Preostali dio sredstava potreban za cjelokupnu organizaciju prikupljat će se u narednih mjesec dana.
U ime organizacionog odbora premijer Musić i ministar Ajnadžić uputili su poziv svim zainteresovanim sponzorima da se uključe i daju podršku ovom turniru koji je već stekao prepoznatljivo ime i ugled, te izrazili zahvalnost privrednim subjektima koji su dosada finasijski podržali njegovu organizaciju i održavanje.

"Odlukom Organizacionog odbora ove godine održavanje turnira je pomjereno iz mjeseca maja za septembar, kako bi se ovaj sportski događaj, te ime istaknutog komandanta i sportskog zaljubljenika rahmetli Mustafe Hajrulahovića Talijana i svih ostalih sportista koji su dali svoje živote u odbrani BiH organizovao u vrijeme obilježavanja godišnjice Prvog korpusa Armije Republike Bosne i Hercegovine", istakao je ministar Ajnadžić.

  Međunarodni memorijalni bokserski turnir "Mustafa Hajrulahović Talijan" i ove godine održava se u tehničkoj organizaciji Bokserskog kluba "Zlatni ljiljani".