{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Memorandum o sistemu razmjene podataka ilegalnim migracijama

F
20.11.2008. u 15:32
0
0
Memorandum o sistemu razmjene podataka ilegalnim migracijama
0
Memorandum o sistemu razmjene podataka ilegalnim migracijama
Direktor Granične policije BiH Vinko Dumančić danas će u Skoplju, u ime Ministarstva sigurnosti BiH, potpisati memorandum o razumijevanju između Ministarstva unutrašnjih poslova Albanije, Ministarstva unutrašnjih poslova Hrvatske, Ministarstva unutrašnjih poslova Makedonije, Ministarstva unutrašnjih poslova i javne administracije Crne Gore i Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije o uspostavljanju sistema razmjene statističkih podataka o ilegalnim migracijama i učestvovanji u regionalnom sistemu ranog upozoravanja.
Potpisivanjem memoranduma na završnoj konferenciji kojoj je prethodio 3. sastanak Upravnog odbora projekta "Razvoj komunikacija i sustava razmjene informacija o ilegalnim migracijama u regiji zapadnog Balkana" označen je završetak bitnih aktivnosti projekta, čime je uveden sistem razmjene informacija između zemalja potpisnica, u cilju efektivnije borbe protiv ilegalnih migracija i krijumčarenja ljudi u regionu.

Ovaj memorandum je veoma značajan dokument za zemlje potpisnice, tim prije što trenutno ne postoji nijedan sistem za razmjenu statističkih podataka i rano upozoravanje u vezi s ilegalnim migracijama.

Isto tako strane potpisnice, koje su države kandidati za članstvo u Evropskoj uniji, svjesne su nužnosti daljnjeg razvijanja saradnje sa susjednim državama na polju djelovanja granične policije u borbi protiv ilegalnih migracija i krijumčarenja ljudi, a za što spomenuti memorandum sadrži značajne osnove, saopćeno je danas iz Granične policije BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: