{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Memišević: BH tim zadovoljan početkom rasprave o tužbi protiv SCG

F
27.2.2006. u 15:35
0
0
Memišević: BH tim zadovoljan početkom rasprave o tužbi protiv SCG
0
Memišević: BH tim zadovoljan početkom rasprave o tužbi protiv SCG
Skup podrške tužbi BiH protiv Srbije i Crne Gore za agresiju i genocid, koji je danas organizovan pred Međunarodnim sudom pravde u Haagu, posjetili su u popodnevnim satima i bh. agent i koagent.
Kako je FENI izjavila direktorica bh. sekcije Društva za ugrožene narode Fadila Memišević, bh. tim je iskazao zadovoljstvo početkom usmene rasprave u vezi s tužbom protiv SCG.

Na skupu podrške su među okupljenima bile predstavnice "Udruženja majki enklava Srebrenica i Žepa", Udruženja "Žene žrtve rata" i bivših logorašica, a njima se pridružila i grupa logoraša koji sada žive u Berlinu, te bh. studenata iz Dizeldorfa.

Sudionici skupa podrške tužbi BiH nosili su transparent dug 60 metara s imenima 8.160 ubijenih u genocidu u Srebrenici, dok su studenti iz Dizeldorfa od 10 do 15 sati čitali imena srebreničkih žrtava.

Memišević je kazala kako se predstavnici bh. udruženja sutra vraćaju u BiH, a grupa ljudi koja živi u Holandiji nastojaće osigurati kontinuitet okupljanja sve do 9. maja, do kada je predviđeno da traje rasprava u Haagu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: