|

Memić: "Oni nisu poginuli, oni su ubijeni"

Memić: "Oni nisu poginuli, oni su ubijeni"
0
F
FENA
4.2.2011. u 12:55
0
komentara
0

dijeljenja
1/9 Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
2/9 Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
3/9 Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
4/9 Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
5/9 Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
6/9 Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
7/9 Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
8/9 Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
9/9 Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
Minutom šutnje, učenjem Fatihe, polaganjem cvijeća i odavanjem počasti danas je u Sarajevu obilježena 17. godišnjica od stradanja devet građana Sarajeva u Ulici oslobodilaca Sarajeva kod broja 8 na Dobrinji.
Na ovom mjestu od tri minobacačke granate ispaljene s agresorskih položaja u Lukavici, smrtno je stradalo devet, a teže i lakše ranjeno 16 građana.

Uime delegacije Kantona Sarajevo prisutnima se obratila ministrica za rad, socijalnu politiku, raseljene osobe i izbjeglice Velida Memić, kazavši da je današnje okupljanje u čast onih koji su poginuli, ali i zbog opominjana živih.

"S agresorskih položaja tog dana ispaljene su tri granate, jedna za drugom. Jedna je pala na ovom mjestu, jedna iza zgrade na Trgu Zlatnih ljiljana broj 3 i jedna koja je pogodila stan u Ulici oslobodilaca Sarajeva broj 8", podsjetila je Memić.

Pozvala je da se stvari nazivaju pravim imenom jer ove žrtve nisu poginule, one su ubijene.

Tog dana poginuli su: Seida Baličevac, Osman Hebibović, Emin Kolar, Enver Mustagrudić, Muškija Pribinja, Mirsad Spahić, Selima Spahić, Aiša Šito i Jadranka Tendžera.

Cvijeće su danas položile i porodice žrtava, delegacija Grada Sarajeva, Općine Novi Grad Sarajevo, Udruženje roditelja ubijene djece opkoljenog Sarajeva 1992.-1995. i članovi Unije civilnih žrtava rata.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.