Ilidža
337

Memić: Mještani naselja Glavogodina mi se žale da im ViK donosi kazne do 15.000 KM, spremamo tužbe

S. H.
Foto: H. M./Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
Načelnik Općine Ilidža Senaid Memić kazao je za naš portal da mu s emještani ilidžanskog naselja Glavogodina žale da im radnici preduzeća Vodovod i kanalizacija (ViK) od jutros na vrata donose kazne za neplaćanje vode, a kazne se kreću od 3.000 do 15.000 KM.

"Građani mi se žale da radnici ViK-a idu od vrata do vrata i daju kazne u iznosu od 3.000 do 15.000 KM. Ne mogu se tako kazne ljudima dostavljati, to je prevara da tako ljudi idu od vrata do vrata i da uručuju kazne bez potpisa", kazao nam je Memić.

Memić poručuje da mu mještani naselja Glavogodina dolaze na vrata i žale mu se zbog toga.

"Pozivam stanovnike da ništa ne plaćaju i da potvrde koje dobijaju donesu u ponedjeljak u Općinu Ilidža pa ćemo na osnovu toga pokrenuti tužbu. U ponedjeljak ćemo zvanično reagirati. Mi imamo situaciju da preduzeće Vodovod i kanalizacija na području Ilidže neće da legalizuje mnogo toga, a prije su radili i na crno. A posebna tema će biti vodovod u Rakovici i priključivanje na jedan sat deset domaćinstava, prodaja priključaka, rad na crno, o tome ćemo posebno", kazao je Memić.

Podsjetimo, prije nekoliko dana objavljena je informacija da su kontorlori ViK-a u spomenutom naselju kod Ilidže otkrili 42 korisnika koji su priključeni na vodovod, a ne plaćaju ništa. To je izjavio predsjedavajući Skupštine KS Elmedin Konaković.

Prošle sedmice u preduzeću ViK imenovana je nova uprava.