|

Mektić u IDDEEA-i: Nadam se da će nabavka pasoša biti riješena na vrijeme

Mektić u IDDEEA-i: Nadam se da će nabavka pasoša biti riješena na vrijeme
6
Klix.ba
22.2.2017. u 16:03
32
komentara
6

dijeljenja
Mektić u IDDEEA-i: Nadam se da će nabavka pasoša biti riješena na vrijeme
Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić posjetio je danas Agenciju za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka BiH (IDDEEA).
Na sastanku sa zamjenikom direktora Radivojem Trbićem razgovarano je o trenutnom stanju po pitanju izdavanja ličnih dokumenata, posebno biometrijskih pasoša koji su bili jedan od osnovnih uslova za donošenje odluke o liberalizaciji viznog režima za građane Bosne i Hercegovine.

Ministar Mektić je naglasio važnost održavanja bezviznog režima i izrazio nadu da će se trenutna situacija u vezi s nabavkom pasoških knjižica riješiti na vrijeme, kao i to da će se izdavanje ličnih dokumenata nastaviti po ranije propisanim sigurnosnim procedurama.

Zamjenik direktora Trbić rekao je da je IDDEEA u skladu sa svojim mandatom poduzela sve raspoložive mjere u skladu sa zakonom kako građani nakon 21. marta ne bi ostali ukraćeni za pasoš.

Naglasio je da je IDDEEA ostala opredijeljena u pogledu osiguravanja biometrijskih pasoša koji su u skladu s međunarodnim standardima i preporukama, regulativama Evropske unije i ICAO dokumentom 9303, što je osnovni garant povjerenja u dokumente Bosne i Hercegovine.

Dosadašnja saradnja ove dvije državne institucije ocijenjena je veoma uspješnom s nadom će se i ubuduće kontinuirano nastaviti u svim segmentima sigurnosti.
Prijavi grešku


Komentari (32)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...