{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Mektić pozvao na efikasniju policijsku saradnju protiv teškog kriminala

7.9.2017. u 21:01
13
26
Mektić pozvao na efikasniju policijsku saradnju protiv teškog kriminala
13
Mektić pozvao na efikasniju policijsku saradnju protiv teškog kriminala
Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić učestvovao je u radu ministarske konferencije Brdo procesa i sastanku Komiteta ministara Konvencije o policijskoj saradnji u jugoistočnoj Evropi (PCC SEE) u Sloveniji.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Mektić koji predvodi bh. delegaciju istakao je važnost ovog projekta za efikasniju operativnu policijsku saradnju u borbi protiv teškog i organizovanog kriminala i terorizma, te pozvao prisutne da što prije okončaju neophodne procedure i pripreme za njegovu primjenu.

Ministri su na današnjem sastanku razgovarali o započetim aktivnostima na uvođenju automatske razmjene DNK, daktiloskopskih i podataka o registraciji vozila, u cilju još uspješnije operativne policijske saradnje u borbi protiv teškog i organizovanog kriminala, kao i terorizma.

Na sutrašnjoj konferenciji planirano je da bude ozvaničen početak provođenja integriranog upravljanja unutrašnjom sigurnošću na zapadnom Balkanu, koji obuhvata tri oblasti: borbu protiv terorizma, teškog kriminala i jačanje granične sigurnosti.

Cilj je poboljšanje saradnje u oblasti sigurnosti u regionu, kroz sprečavanje dupliciranja postojećih mehanizama i inicijativa, te usklađivanje ciljeva svih zemlja prema zajednički utvrđenim prioritetima u ovoj oblasti, saopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: