{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Mektić: Osposobljavanje imigracionog centra za smještaj stranaca pod nadzor

F
FENA
3.6.2008. u 15:14
0
0
Mektić: Osposobljavanje imigracionog centra za smještaj stranaca pod nadzor
0
Mektić: Osposobljavanje imigracionog centra za smještaj stranaca pod nadzor
Direktor Službe za poslove sa strancima Dragan Mektić očekuje da će Imigracioni centar u BiH uskoro biti osposobljen za smještaj stranaca, kojima je otkazan boravak u BiH, pod nadzor, dok ne budu provedene sve potrebne procedure i dok se ne steknu uvjeti da se oni udalje iz BiH.
Mektić je podsjetio da BiH dosad nije imala kvalitetan pravni i zakonski okvir, te institucionalne kapacitete da se osobe koje predstavljaju prijetnju nacionalnoj sigurnosti, javnom redu i poretku, za vrijeme dok traju ove procedure, smještaju pod nadzor.

-Nadam se da ćemo u narednih nekoliko dana osposobiti Imigracioni centar, gdje će osobe koje budu prijetnja nacionalnoj sigurnosti, javom redu i poretku, dok se preispituje naša odluka kod suda, morati biti pod nadzorom, kazao je danas Mektić.

On podsjeća da se trenutno pred Ustavnim sudom BiH razmatra slučaj Imada Al Husina, poznatijeg kao Abu Hamza, kojem je Komisija za reviziju državljanstva prošle godine oduzela je državljanstvo BiH.

Mektić ističe da se ovaj slučaj kod suda preispituje samo u dijelu eventualne povrede njegovih prava kod protjerivanja.

-Abu Hamza je proglašen osobom koja predstavlja prijetnju nacionalnim interesima BiH ta se ova odluka ne preispituje, niti se može preispitivati, ustvrdio je Mektić.

U slučaju Koste Čavoškog, Mektić napominje da je, prema podacima više sigurnosnih agencija BiH, ova osoba pod sumnjom da je u mreži pomagača haškim bjeguncima zbog čega će biti spriječen njegov ulazak u BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: