{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Mektić o preuveličavanju broja migranata: Drži se bandere Ćoriću, veze nemaš s migracijama

Piše: Er. M./Klix.ba
1.6.2018. u 11:36
335
127
Mektić o preuveličavanju broja migranata: Drži se bandere Ćoriću, veze nemaš s migracijama
335
Mektić o preuveličavanju broja migranata: Drži se bandere Ćoriću, veze nemaš s migracijama
Foto: F. K./Klix.ba
Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić rekao je na konferenciji za medije kako je direktor Zavisnog elektrodistributivnog preduzeća Elektro-Bijeljina Nedeljko Ćorić dao sebi za pravo da komentariše migrantsku krizu u našoj zemlji. Ćoriću je poručio da se "drži bandera" i rješava svoje probleme.
Mektić je kazao da predsjednik RS-a na osnovu migrantske krize pokušava ostvariti jeftine političke poene referirajući se na navodno prebacivanje migranata na teritoriju manje administrativno-teritorijalne jedinice BiH.

"Nema takav plan, a i da ga ima to se ne može realizovati bez mene. Političari pokušavaju manipulisati građanima i zbog toga ću svake sedmice izlaziti i iznositi činjenice", rekao je Mektić.

Ocijenio je da je čista manipulacija kako se migrantima pokušava promijeniti nacionalna struktura BiH. Ponovio je kako migranti ne žele ostati u BiH, već je njihov cilj Zapadna Evropa.

"Pratio sam dobro situaciju, samo neki političari u BiH pokušavaju na osnovu migrantske krize dobiti političke poene. Nema nikakve mogućnosti da se migrantima daje trajni boravak, što tvrdi Dodik", kazao je Mektić.

Kako kaže, svi u BiH trebali bi raditi zajedno na rješavanju migrantske krize. Još jednom je ponovio da se mijenja struktura migranata i da ih najveći broj dolazi iz Pakistana, Sirije i Irana.

Mektić je rekao da je problem migranata komentarisao čak i direktor Zavisnog elektrodistributivnog preduzeća Elektro-Bijeljina Nedeljko Ćorić pitajući se odakle mu uopće podaci i da li ih je dobio od električara.

"Sinoć sam se krstio jer je direktor firme Elektro-Bijeljina govorio o migracijama. Da li se poziva na izvore svojih kolega električara? Pola Bijeljine svaki dan nema struje. Drži se Ćoriću bandera i rješavaj svoje probleme, veze nemaš s migracijama", rekao je Mektić.

Ministar sigurnosti BiH rekao je kako od ove države ne želi niti jednu marku, već mir, sigurnost i demokratiju. Mektić je SNSD-ovom ministru unutrašnjih poslova RS-a Draganu Lukaču poručio kako on ne može uopće pričati o dezerterima s obzirom na to da je predsjednik SNSD-a Milorad Dodik bio ratni profiter.

Na pitanje o odluci Ustavnog suda BiH da ne stavi van snage neustavne odredbe Zakona o krivičnom postupku BiH i Zakona o OSA-i, on je rekao da je Ministarstvo sigurnosti BiH bilo zaduženo za izmjene Zakona o OSA-i.

On je rekao da je sramota Parlamentarne skupštine BiH što nije izmijenila Zakon o krivičnom postupku BiH te da se može desiti da samo u jednom danu bh. pravosuđe bude prinuđeno obustaviti istrage protiv stotina osoba.

"Razmišlja se o ozbiljnim sankcijama koje će pogoditi građane BiH", kazao je Mektić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: