O mafiji i aferama
9

Mektić o pravosuđu: Predmet "Pandora" je propao, ako dokažu suprotno ja ću podnijeti ostavku

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić danas je nakon konferencije o najavi zajedničke vježbe s NATO-om u septembru, govorio i o trenutnom stanju u pravosuđu, još jednom naglašavajući da Tužilaštvo BiH ništa ne radi na rješavanju kriminalnih afera, izdvajajući predmet "Pandora", za koji kaže da je propao.

"Dvije milijarde štete u predmetu 'Pandora' su nestale pa gdje su pare, gdje je optužnica za taj novac, sve se svelo na optužnicu za zloupotrebu službenog položaja Kemala Čauševića, taj predmet je upropašten. Nek me demantuju ako misle suprotno i ja ću podnijeti ostavku", kazao je Mektić.

Mektić je naglasio da se gotovo ništa ne radi na aktuelnim kriminalnim aferama te da je situacija bila čak bolja za vrijeme dok je Goran Salihović bio glavni državni tužilac.

"Sad se ne radi ništa, svaki dan nas presreću nekim aferama, a nema rezultata kao odgovor države. Mi mafiju možemo samo poraziti tako što ćemo udariti na njih i tako što ćemo im oduzeti imovinu. Ovdje mafija kontroliše procese. Ko je od političkih elita rekao da ja 'lupam gluposti' - niko", naglašava Mektić.

Dodao je da je stvarnost u BiH onakva kako je oblikuju političari.

"Ako imamo perspektivu, zašto nam bježi omladina. Naša stvarnost je onakva kako kažu političari. Ja mrzim politiku i političare", zaključio je Mektić.