Ministar iskren
65

Mektić o Kolindinoj posjeti: Otvoreno bih je pitao zbog čega unosi nemir u BiH

Piše: Er. M.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić kazao je da bi na mjestu članova Predsjedništva BiH sutra otvoreno pitao predsjednicu Hrvatske Kolindu Grabar-Kitarović zbog čega je iznosila lažne informacije o broju islamskih radikalista u BiH.

Na današnjoj konferenciji za medije Mektić je upitan da prokomentariše sutrašnju službenu posjetu predsjednice Republike Hrvatske našoj zemlji. On je kazao kako se sa Grabar-Kitarović neće sastati, odnosno da je protokolom predviđeno da se ona sastane s članovima Predsjedništva BiH i predsjedavajućim Vijeća ministara BiH.

Na pitanje o ranijim tvrdnjama hrvatske predsjednice o 10 hiljada radikalizovanih osoba u BiH, Mektić je kazao da bi Grabar-Kitarović na mjestu članova Predsjedništva BiH otvoreno pitao odakle joj te informacije i zbog čega unosi nemire u našu zemlju.

On je rekao da bi predsjednici Hrvatske jasno saopćio da su predstavnici bh. institucija održali sastanke sa Sigurnosno-obavještajnom agencijom (SOA) Republike Hrvatske i da su čak i oni rekli da tvrdnje Grabar-Kitarović nisu istinite.

"Pitao bih je što je to govorila i zbog čega. Da li će je to pitati ovi iz BiH što će razgovarati s njom ili će samo ručati, ja ne znam", zaključio je Mektić.