BiH
745

Mektić o Dževadu Galijaševiću: To je narikača i kvaziekspert koji mjesečno prima 2.700 KM

Piše: A. B.
Dragan Mektić (Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)
Dragan Mektić (Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)
Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić na današnjoj press konferenciji uoči skupova u Banjoj Luci kazao je kako se radi o spinovanju i spominjaju njegovog imena u kontekstu organizatora skupova.

"Na razne načine sam prozivan i dovođen u kontekst kao jedan od ključnih organizotora demonstracija i da to činim kao Hrvat, a da se ustvari samo pretvaram da sam Srbin. Ako to radite kao Hrvat, onda ste manje vrijedni i na taj način me pokušavaju vrijeđati", navodi Mektić.

Ministar je prozvao i Dževada Galijaševića za kojeg je kazao da je samoprozvani ekspert za terorizam, javni red i mir i politička pitanja i sve drugo što treba režimu.

"U ovakvim situacijama često se pojave određeni dušebrižnici, zaštitnici, narikače i kvazianalitičari poput Dževada Galijaševića i Predraga Ćeranića, koji su samoprozovani eksperti za terorizam. Galijašević je na neki način utvrdio da ja nisam Srbin, a generalno nema većeg konvertita od njega. Sve je to krenulo kada smo počeli borbu protiv korupcije. Nisam ni sanjao da će to prouzrokovati ovakve efekte", izjavio je Mektić.

Kako je naglasio Mektić, prema mišljenju kvazieksperata Galijaševića i Predraga Ćeranića, skupove u Banjoj Luci organizovala je turska obavještajna agencija, koja je Mektića unajmila kao glavnog organizatora.

Mektić je dodao i da Dževad Galijašević mjesečno prima 2.700 KM kao saradnik Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica RS-a.

Mektić je spomenuo i druge perjanice prorežimskih medija kao što su Miroslav Lazanski i drugi rekavši da se prodaju za 150 eura mjesečno.