O prisluškivanju
24

Mektić: Ne postoji špijunska afera između BiH i Hrvatske, sve je u skladu sa zakonom

Piše: S. H.
Foto: Kemal Softić/Klix.ba
Foto: Kemal Softić/Klix.ba
Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić danas je u Sarajevu još jednom komentarisao navode o prisluškivanju, odnosno obavještajnom djelovanju BiH prema Hrvatskoj, naglašavajući da ne postoji nikakva špijunska afera te da se sve radi u skladu sa zakonom.

"To što je neko u Hrvatskoj potencirao priču da BiH nekoga prisluškuje, sve je urađeno za nečije lične interese. Naglašavam da ne postoji nikakva afera, sve se radi u skladu sa zakonom i sve je uobičajeno", kazao je ministar Mektić.

Podsjećamo, hrvatski list Nacional nedavno je objavio informaciju da Obavještajno sigurnosna agencija (OSA) BiH prisluškuje određene hrvatske zvaničnike, nakon čega je reagirala i bh. strana poručivši da ništa nije učinjeno mimo zakona.

"Sve što se radi, radi se u skladu sa zakonom. Razumljivo je da će BiH štititi svoje interese, ali u skladu s dozvoljenim normama i naravno zakonom", kazao je Mektić, poručivši da u tome nema ništa sporno.

Dodao je da će uskoro u BiH doći i direktor Obavještajne službe Hrvatske Daniel Markić.

"Mi smo već razgovarali s kolegama iz Hrvatske i za nekoliko dana u Sarajevo će doći direktor SOA-e, jednostavno ne postoji nikakav problem", zaključio je Mektić.