Dejtonski sporazum
26

Mektić: Kuntoš je sutra trebalo da preuzme funkciju rukovodioca Administrativnog centra Vlade RS

Piše: Er. M.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić kazao je kako predsjednik bh. entiteta RS Milorad Dodik ne govori istinu kada kaže da njegov savjetnik Željko Kuntoš, koji je jučer uhapšen na Palama, nije radio kao vozač bivšeg predsjednika Narodne skupštine RS Dragana Kalinića.

Mektić je demantovao da je Kuntoš, kod kojeg je pronađen dokument za koji se vjeruje da je originalni primjerak Dejtonskog mirovnog sporazuma, bio angažovan kao vozač Alekse Buhe.

Pozvao je vlasti u RS-u da kažu javnosti šta su to još pronašli uz Dejtonski sporazum i kod čijih ljubavnica je bio međunarodni ugovor. On ima informacije da je prilikom pretresa pronađeno i nekoliko priznanica, ističući da je potrebno javno obznaniti na koje su iznose pisane, kome i ko ih je potpisivao.

Ministar sigurnosti dodaje da Željko Kuntoš nije "Pink Panter" pa da može ući i izaći iz NSRS kao sjena, već da mu je neko morao otvoriti vrata arhiva i omogućiti mu iznošenje Dejtonskog mirovnog sporazuma.

Otkrio je da je uhapšeni sutra trebalo da preuzme funkciju rukovodioca Administrativnog centra Vlade RS u Istočnom Sarajevu.