{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Mektić i Stefanović: Nastaviti suzbijanje prekograničnog kriminala

A
4.11.2015. u 11:53
0
3
Mektić i Stefanović: Nastaviti suzbijanje prekograničnog kriminala
0
Mektić i Stefanović: Nastaviti suzbijanje prekograničnog kriminala
Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić jutros je, uoči zajedničke sjednice Vijeća ministra BiH i Vlade Republike Srbije, održao bilateralni sastanak sa ministrom unutrašnjih poslova Republike Srbije Nebojšom Stefanovićem.
Tokom sastanka razgovarano je o saradnji u oblasti sigurnosti, posebno kada je u pitanju borba protiv organiziranog kriminala i korupcije.

Konstatirano je da Bosna i Hercegovina i Republika Srbija već duži niz godina ostvaruju izuzetno dobru saradnju između policijskih agencija. Također, na nivou ministarstava postignut je visok stepen povjerenja i izgrađeni su dobri međusobni odnosi, što se pokazalo veoma korisnim u brzom i efikasnom rješavanju sigurnosnih izazova.

Prioritet u djelovanju dva ministarstva i policijskih agencija u budućnosti bit će pravovremena razmjena informacija o svim sigurnosno interesantnim osobama, čime se šalje nedvosmislena poruka da kriminalci neće moći zloupotrebljavati dvojna državljanstva i koristiti granice za izbjegavanje pravde, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Stoga će sigurnosne agencije BiH i Srbije kroz bilateralnu i regionalnu saradnju nastaviti suzbijanje prekograničnog kriminala, koji nanosi veliku štetu ekonomijama i budžetima obje države, te terorizma kao globalne prijetnje u svijetu. U tom pravcu inicirano je potpisivanje novog sporazuma o policijskoj saradnji u borbi protiv terorizma i prekograničnog kriminala i ubrzanje započetog projekta zaprečavanja mjesta pogodnih za ilegalni prelazak granice.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: