{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Mektić i Stefanović: Nastaviti suzbijanje prekograničnog kriminala

A
4.11.2015. u 11:53
0
3
Mektić i Stefanović: Nastaviti suzbijanje prekograničnog kriminala
0
Mektić i Stefanović: Nastaviti suzbijanje prekograničnog kriminala
Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić jutros je, uoči zajedničke sjednice Vijeća ministra BiH i Vlade Republike Srbije, održao bilateralni sastanak sa ministrom unutrašnjih poslova Republike Srbije Nebojšom Stefanovićem.
Tokom sastanka razgovarano je o saradnji u oblasti sigurnosti, posebno kada je u pitanju borba protiv organiziranog kriminala i korupcije.

Konstatirano je da Bosna i Hercegovina i Republika Srbija već duži niz godina ostvaruju izuzetno dobru saradnju između policijskih agencija. Također, na nivou ministarstava postignut je visok stepen povjerenja i izgrađeni su dobri međusobni odnosi, što se pokazalo veoma korisnim u brzom i efikasnom rješavanju sigurnosnih izazova.

Prioritet u djelovanju dva ministarstva i policijskih agencija u budućnosti bit će pravovremena razmjena informacija o svim sigurnosno interesantnim osobama, čime se šalje nedvosmislena poruka da kriminalci neće moći zloupotrebljavati dvojna državljanstva i koristiti granice za izbjegavanje pravde, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Stoga će sigurnosne agencije BiH i Srbije kroz bilateralnu i regionalnu saradnju nastaviti suzbijanje prekograničnog kriminala, koji nanosi veliku štetu ekonomijama i budžetima obje države, te terorizma kao globalne prijetnje u svijetu. U tom pravcu inicirano je potpisivanje novog sporazuma o policijskoj saradnji u borbi protiv terorizma i prekograničnog kriminala i ubrzanje započetog projekta zaprečavanja mjesta pogodnih za ilegalni prelazak granice.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: