Osuđuje fašizam
384

Mektić: Drsko je što Hrvatska u Sarajevu organizuje misu za Bleiburg

I. Č.
Šarović i Mektić (Foto: I. Š./Klix.ba)
Šarović i Mektić (Foto: I. Š./Klix.ba)
Dragan Mektić (SDS), zastupnik u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, izjavio je da podržava prijedlog rezolucije o osudi zločina ustaškog režima, poručivši da je drsko što Hrvatska u Sarajevu organizuje zadušnu misu ubijenima na Bleiburgu.
"Apsolutno podržavam rezoluciju zato što je vrlo drsko prebaciti čitavu situaciju iz Republike Hrvatske u Bosnu i Hercegovinu i da se pritom Sabor pojavljuje kao pokrovitelj. Hrvatska se iz ove situacije izvlači zato što predsjedava Evropskom unijom", kazao je Mektić.

Navodi kako je Bosna i Hercegovina u svojoj historiji pokazala jedan snažan antifašistički karakter.

"Ovdje je riječ o osudi ustaškog režima koji je počinio strašne zločine", rekao je Mektić.

Dodao je kako je Nebojša Radmanović rekao da neće podržati stavljanje Rezolucije na dnevni red zato što nisu pobrojani ovi ili oni zločini.

"Ustaški režim je bio fašistički i treba osuditi sve zločine", zaključio je Mektić na pauzi sjednice Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.

Prijedlog rezolucije o poštivanju žrtava ustaškog režima, koju su predložili poslanici Kluba Naša stranka - Nezavisni blok, Predrag Kojović, Aida Baručija, Mirjana Marinković-Lepić i Damir Arnaut izazvao je buru na sjednici Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.