{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Mehmeti Ozturk prebacivao turske migrante preko teritorije Makedonije i BiH

F
16.5.2008. u 10:23
0
0
Mehmeti Ozturk prebacivao turske migrante preko teritorije Makedonije i BiH
0
Mehmeti Ozturk prebacivao turske migrante preko teritorije Makedonije i BiH
Sud BiH je, nakon razmatranja i prihvaćanja Sporazuma o priznanju krivnje sklopljenog između Tužilaštva BiH i optuženog Mehmeti Ozturka, izrekao prvostepenu presudu kojom je Mehmeti Ozturk oglašen krivim za organizirani kriminal zbog krijumčarenja osoba.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Optuženi Mehmeti Ozturk osuđen je na kaznu zatvora u trajanju od četiri godine.

Sud je optuženom Ozturku, kao sporednu kaznu, izrekao novčanu kaznu u visini od 20.000 KM, koju je dužan platiti u roku od šest mjeseci od dana pravosnažnosti presude.

U izreci presude, između ostalog, stoji da je optuženi Mehmeti Ozturk, u julu i augustu 2007. godine, radi pribavljanja imovinske koristi, učestvovao u pripremanju i organizovanju prebacivanja migranata iz Republike Turske u druge države. Migranti nisu bili državljani, niti stalni stanovnici država odredišta, te nisu ispunjavali uslove za zakonit ulazak i boravak u zemljama odredišta.

Optuženi Ozturk je dogovorio sa optuženim Yasarom Sarmaca, sa osobom po imenu Toni, te sa drugim njemu poznatim osobama da zajedničkim djelovanjem uz novčanu naknadu pripremaju i organizuju prebacivanja migranata iz Republike Turske u druge države.

Na taj način optuženi Ozturk je na temelju prethodnog dogovora postao pripadnik organizirane grupe koja se bavila prebacivanjem migranata iz Turske u druge države, preko teritorije Republike Makedonije i Bosne i Hercegovine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: