Novca ima mnogo
1

Mehmet Simsek: Evropa je jako sidro za kompletan region

Piše: Er. M.
Foto: N. G./Klix.ba
Foto: N. G./Klix.ba
Zamjenik predsjednika Vlade Republike Turske Mehmet Simsek rekao je na devetom Sarajevo Business Forumu kako su Turskoj važni mir i prosperitet BiH.

Simsek je kazao da je oduševljen što se vratio u prekrasni grad Sarajevo i da se nada kako će SBF privući više investicija u BiH.

Istakao je da Turska ohrabruje domaće kompanije da ulažu u BiH te da je važno nastaviti zajedno raditi kada je riječ o investiranju.

Kako kaže, dobre su vijesti koje se odnose na evropske integracije BiH, a Evropa je jako sidro za kompletan region.

Simsek je rekao da je najbolje ulagati u ljude i umijeća i da je uvjeren kako to BiH radi. On je kazao da globalni rast doživljava zamah i da je ovo pravi trenutak da se provedu strukturalne reforme.

"Važno je za ovu prekrasnu zemlju da nastavi jačati EU perspektivu. Mi podržavamo pristupanje BiH Evropskoj uniji i NATO-u”, kazao je Simsek.

Istako je da je dobro čuti da je BiH najmanje zadužena zemlja u regionu, pri tome zahvaljujući Zvizdiću i Izetbegoviću što odlično rade svoj posao.

On je rekao da su Turskoj važni mir i prosperitet BiH te dodao da je Vlada Turske zajedno s BiH inovirala trgovinski sporazum kojim će biti učvršćene veze između Turske i BiH.

Turski funkcioner je kazao da novca u svijetu ima mnogo, ali da on traži dobro okruženje i u konačnici povrat tog novca kroz investicije.

"Moja vlada i moja zemlja predani su mirnoj, stabilnoj i prosperitetnoj perspektivi zemalja zapadnog Balkana", istakao je Simsek.