BiH
1

Mehmedović: Zamolila sam ih da me uhapse, jer ovo je psihičko ubijanje

FENA
Hatidža Mehmedović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Hatidža Mehmedović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Predsjednica Udruženja "Srebreničke majke“ Hatidža Mehmedović danas se u Policijskoj stanici u Srebrenici odazvala pozivu za saslušanje zbog ulaska u krug Zemljoradničke zadruge u Kravici 13. jula 2013. godine, kada su se članice srebreničkih udruženja prisjetile više od hiljadu Bošnjaka ubijenih na toj lokaciji.

"Nisam danas dala izjavu, dat ću u utorak sa svojim advokatom. Zakon postoji za sve žrtve koje mogu obilaziti masovna stratišta, ali taj zakon se ne poštuje u ovom entitetu. Zamolila sam ih da me uhapse, jer ovo je psihičko ubijanje i čine genocid nada mnom živom", izjavila je Mehmedović za Agenciju Fena.

Osim Hatidže Mehmedović u Policijsku stanicu u Srebrenici danas se javila i Aiša Omerović.

"Nisam dala izjavu i neću bez advokata, a utorak ću s advokatom ponovo u policiju. Mene je strah, dosad je vršen genocid i nastavljaju da vrše genocide nad živim žrtvama", poručila je Omerović.

Mehmedović i Omerović su dobile poziv za saslušanje zbog ulaska u Zemljoradničku zadrugu u Kravici u julu prošle godine, kada su zajedno s drugim članicama srebreničkih udruženja namjeravale obilježiti mjesto stradanja žrtava genocida.