{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Mehmedović: Odbijen izvještaj o radu Javnog RTV servisa BiH

F
9.10.2007. u 16:30
0
0
Mehmedović: Odbijen izvještaj o radu Javnog RTV servisa BiH
0
Mehmedović: Odbijen izvještaj o radu Javnog RTV servisa BiH
Komisija za saobraćaj i komunikacije Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH je danas u Sarajevu razmatrala Izvještaj o radu Javnog radiotelevizijskog servisa BiH za 2006. i Izvještaj o radu Upravnog odbora.
„Izvještaj o radu Javnog radiotelevizijskog servisa BiH smo odbili iz razloga koji su navedeni u revizorskom izvještaju, jer je bilo masa nezakonitih radnji i nepravilnosti“, kazao je za Fenu zamjenik predsjedavajućeg Komisije Šemsudin Mehmedović.

Što se tiče Izvještaja o radu Upravnog odbora, vraćen je na doradu jer, prema Mehmedovićevim riječima, taj izvještaj o radu zapravo nije bio izvještaj o radu nego je bio analiza postojećeg stanja unutar BHT-a, „uz napomenu da se mora voditi računa o padu prihoda kako od marketinga, tako i od pretplate iz razloga što uređivačka politika direktno utiče na prihode“.

Mehmedović je kazao da su u izvještaju revizora navedeni svi nedostaci i nepravilnosti koji su bili u proteklom periodu.

„Mi smo željeli sad, ovim izvještajem Upravnog odbora da nam se dostavi prijedlog mjera za prevazilaženje takvog stanja, naročito kada je u pitanju sanacija negativnog stanja prihoda, zatim sanacija odnosa prema uređivačkoj politici na BHT-u, jer očigledno je da je dolaskom novog menadžmenta i novog Upravnog odbora došlo do određenog značajnog uticaja na uređivačku politiku što nije dobro i što nije u skladu sa zakonom. Mi smo tražili da se takva stvar promijeni“, kazao je Mehmedović.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li političari Krivični zakon FBiH mijenjaju da bi zaštitili svoje pozicije?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: