{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Mehmedović: Ne iznenađuje me Novićevo "poznavanje" sigurnosne situacije u BiH

F
20.1.2015. u 13:19
113
66
Mehmedović: Ne iznenađuje me Novićevo "poznavanje" sigurnosne situacije u BiH
113
Mehmedović: Ne iznenađuje me Novićevo "poznavanje" sigurnosne situacije u BiH
Šemsudin Mehmedović (Foto: Klix.ba)
Poslanik u Parlamentarnoj skupštini BiH Šemsudin Mehmedović, komentirajući izjavu ministra civilnih poslova BiH Sredoja Novića da se u političkim strukturama BiH nalaze osobe koje podupiru terorizam, izjavio je za Fenu da ga "ne iznenađuje njegovo suptilno poznavanje prilika u sektoru sigurnosti u BiH".
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Nović je u intervjuu za današnje novine Press RS izjavio da BiH prijete teroristički napadi, ustvrdivši da se u "političkim strukturama zemlje nalaze osobe koje podupiru terorizam".

Naveo je da je Obavještajno sigurnosna agencija BiH prije pet godina raspolagala informacijama da se dio ekstremista nastoji uključiti u strukture političkih stranaka i institucija vlasti, ali da one "nisu ništa poduzele".

"Imajući u vidu da je Sredoje Nović bio na čelu UDBA-e koja je projektovala i vodila agresiju na BiH ne iznenađuje njegovo suptilno poznavanje prilika u sektoru sigurnosti u BiH. On i njegova bratija su i davali podršku onima koji su dijelili Bosnu i Hercegovinu a time i odgovorni su za zlo koje nam se desilo. Vjerujem da ima istine u tome, ali postavlja se pitanje zašto to isto Vijeće ministara BiH ne poduzima korake kojim bi spriječili teške posljedice toga. Ako tvrde da ima zašto ne primjenjuju zakone koje smo donijeli. Odgovor može biti samo da su isti projektanti kao i ranije", rekao je Mehmedović.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: