Posjete
0

Mehmedić u Savezu demobiliziranih branilaca

FENA
Premijer Kantona Sarajevo Besim Mehmedić posjetio je danas "Savez demobiliziranih branilaca odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992-1995. godine KS", gdje je razgovarao s predsjednikom Emirom Plevljakovićem i predstavnicima općinskih organizacija demobiliziranih boraca s područja Kantona Sarajevo, saopćeno je iz Pres službe KS.

Premijer KS-a je upoznat s radom udruženja, ali i poteškoćama s kojima se susreću demobilizirani borci i njihove porodice, zbog neadekvatne zakonske legislative, koja ne nudi sistemsko rješavanje problema demobiliziranih branilaca, među kojima su najizraženiji zapošljavanje, stambeno zbrinjavanje i zdravstvena zaštita.

  • Mi smo u Vama prepoznali čovjeka koji pristupa rješavanju problema običnih građana, zbog čega Vam nudimo našu podršku kako bismo zajedno izašli iz vrlo nezahvalnog stanja u kojem se nalazimo, rekao je Plevljaković.

Mehmedić se zahvalio na pozivu, te izrazio spremnost da zajedno s predstavnicima boračke populacije radi na stvaranju boljih uslova za život ove kategorije stanovništva.

  • Prije svega trebamo raditi na tome da vratimo dignitet boračkoj populaciji kroz implementaciju adekvatnih projekata, kojim će se poboljšati njihov socio-materijalni status, zaključio je premijer KS-a Mehmedić.