{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Mehmed Agović novi generalni direktor RTV BiH

F
16.1.2007. u 23:35
0
0
Mehmed Agović novi generalni direktor RTV BiH
0
Mehmed Agović novi generalni direktor RTV BiH
Rukovodstvo RTV BiH izgubilo je kontrolu rukovođenja i proizvelo nepovoljne relacije u radu i odnosima unutar Radio-televizije Bosne i Hercegovine, jedan je od zaključaka sjednice Upravnog odbora RTV BiH, održane u srijedu u Sarajevu.
Kako se navodi u zaključku, nejasno je ko je vodio uređivačku politiku kuće te ko je predstavljao Radio-televiziju Bosne i Hercegovine u javnosti. Generalni direktor RTV BiH Drago Marić i direktor BHT1 Milan Trivić prihvatili su odgovornost za pojedine propuste, ali ne i moralni čin ostavke.

Također, zaključeno je kako programski sadržaji Televizije BiH (BHT1) bilježe učestala kršenja uređivačkih principa usvojenih u okviru Javnog radio-televizijskog sistema BiH. Istovremeno, nisu preduzimane adekvatne mjere da se takvi trendovi zaustave i uspostave profesionalni uređivački standardi. Također, ustanovljeno je da u posljednja tri mjeseca nema pisanih tragova analize dnevnog programa BHT1.

Upravni odbor RTV BiH (BHRT) ustanovio je da je saopćenje Uređivačkog kolegija BHT1, upućeno javnosti povodom reagiranja Vlade RS-a da uskraćuje davati izjave novinarima BHT1, nezvaničan dokument, jer sastanak Uređivačkog Kolegija BHT1 tim povodom nije ni održan. Saopćenje koje su napisali pojedinci i uputili javnosti uime Uređivačkog kolegija BHT1, Upravni odbor RTV BiH (BHRT-a) smatra nevjerodostojnim dokumentom koji je narušio ugled BHRT-a.

Zbog toga Upravni odbor zahtijeva od novog generalnog direktora RTV BiH (BHRT-a) da u skladu sa svojim ovlaštenjima pokrene pitanje odgovornosti i smjene direktora BHT1 Milana Trivića.

Upravni odbor, u skladu sa svojim ovlaštenjima, odlučio je da smijeni dosadašnjeg Generalnog direktora BHRT-a Dragu Marića, kao najodgovornijeg rukovodioca za ukupno stanje BHRT-a.

UO RTV-a BiH za novog je Generalnog direktora RTV BiH (BHRT-a) izabrao Mehmeda Agovića, saopćeno je iz JRTS BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: