BiH
0

Mehičević oglašen krivim za ubistvo i osuđen na 10 godina zatvora

FENA
Vijeće Kantonalnog suda Sarajevo danas je oglasilo krivim Mustafu Mehičevića (1980.) za ubistvo Almira Hadžiomerovića počinjeno 4. oktobra 2005. godine na Baščaršiji, općina Stari Grad Sarajevo i osudilo ga na 10 godina zatvora.

Sud smatra dokazanim inkriminacije sadržane u optužnom aktu prema kojim je okrivljeni u ulici Baščaršijska br. 13. nakon prepirke i svađe, a potom i tuče pucao iz pištolja, pogodivši Hadžiomerovića s pet hitaca.

Povod za svađu i tuču bio je neizmiren novčani dug koji je okrivljeni Mehičević imao prema rodici Hadžiomerovićevog prijatelja. Prema Odluci suda, okrivljeni ostaje u pritvoru do pravomoćnosti prvostepene presude, odnosno najduže do isteka izrečene sankcije.

Mehičević se nalazi u pritvoru od 6. oktobra 2005. s prekidom od dva mjeseca i to vrijeme će mu se uračunati u izdržavanje izrečene zatvorske kazne.

Sud je prilikom odmjeravanja kazne imao u vidu olakšavajuće okolnosti na strani okrivljenog, odnosno činjenice da se radi o ranije neosuđivanoj osobi, te njegovo kajanje i korektan odnos prema Sudu.

Optužnica u ovom predmetu potvrđena je 3. marta 2006. godine.