BiH
0

"Meggle" pomaže projekat deminiranja Bjelašnice

FENA
Njemačka Kompanija "Meggle" pružila je podršku projektu deminiranja olimpijske planine Bjelašnica.

Tim povodom Toni Meggle, vlasnik i osnivač tog preduzeća kazao je da oni nisu samo kompanija koja otkupljuje i proizvodi visoko kvalitetno mlijeko i mliječne proizvode po standardima Evropske unije i direktno pomaže domaćoj proizvodnji i privrednom razvoju BiH, već je i društveno odgovorna kompanija, što je i pokazala podrškom projektu deminiranja olimpijske planine Bjelašnica.

"Početkom godine saznali smo za projekat deminiranja organizacije "Demira" u BiH i za nas se istog trenutka podrazumjevalo da ćemo se kao kompanija iz regije angažovati. Za mene, najveća vrijednost su bili i biće ljudi. Zbog toga ljude u BiH želim podržavati i podsticati u njihovom svakodnevnom životu. Deminiranje u BiH je za državu jedan korak u pravu budućnost, kako bi im bilo omogućeno da se slobodno kreću u svojoj državi. Moja vizija je da ljudi u BiH nemaju više straha za svoj život i upravo ovaj projekat jednim dijelom doprinosi da država zajedno sa svojim građanima procvjeta” izjavio je Toni Meggle, vlasnik i osnivač kompanije "Meggle".

U srijedu 25. juna na mjestu Šiljak 5, na Bjelašnici u 14 sati održat će se svečano obilježavanje započetih radova i podrške kompanije "Meggle" deminiranju olimpijske planine Bjelašnica.

U znak zahvalnosti prekoputa Hotela "Maršal" bit će otkrivena spomen ploča kompaniji "Meggle". Samom događaju pored visokih zvaničnika BiH, ministara, i njemačkog ambasadora u BiH, prisustvovaće i Toni Meggle, vlasnik i osnivač svjetski poznatih mljekara "Meggle" iz Njemačke.