{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Meggle na Svjetski dan mlijeka podijelio 35.000 litara mlijeka za 9.000 rudara

1.6.2015. u 16:17
97
24
Meggle na Svjetski dan mlijeka podijelio 35.000 litara mlijeka za 9.000 rudara
97
"Danas naše mlijeko darujemo u crne, ali zlatne ruke bosanskohercegovačkih rudara", istaknuo je Kemal Hrnjić, direktor mljekare Meggle na centralnoj manifestaciji obilježavanja Svjetskog dana mlijeka u rudniku Breza.
Domaća mliječna industrija Meggle je povodom obilježavanja praznika mlijeka organizirala društveno korisnu akciju "crno i bijelo zlato", kojom je darovala rudare u trinaest rudnika s ukupno 35.000 litara mlijeka.

"Ovom akcijom želimo skrenuti pažnju javnosti na zahtjevan i nimalo lak posao koji obavljaju rudari u Bosni i Hercegovini. Poznata je činjenica da je električna energija najznačajniji izvozni proizvod naše zemlje, ali znamo li da preduvjet za njenu proizvodnju leži u uglju - crnom zlatu? Oko 9.000 rudara svakodnevno obavlja težak posao eksploatacije uglja iz jamskih i površinskih kopova. U tom poslu ne štede sebe, a mlijeko im svojim blagotvornim svojstvima, pomaže u očuvanju zdravlja disajnih puteva. Ovo je samo simboličan gest kojim smo željeli da im kažemo - hvala", dodao je Hrnjić.

U čast kopača "crnog zlata", Meggle distributeri su marljivo radili kako bi trinaest aktivnih bh. rudnika među kojima su: Breza, Kakanj, Zenica, Đurđevik, Gračanica, Abid Lolić, Kreka, Banovići, Gacko, Terex Kop, Stanari, Ugljevik i Miljevina darovali ovom visoko cijenjenom tekućinom.

"Pozdravljamo Meggle akciju koja je jedan od najboljih načina da se promovira važnost zdrave i uravnotežene prehrane, posebno za rudare čiji je poziv težak i izazovan. U ime Uprave i svih zaposlenika Rudnika zahvaljujem kompaniji Meggle", istaknuo je Suad Čosić, direktor Zavisnog društva Rudnik mrkog uglja Breza.

Paralelno s centralnom manifestacijom obilježavanja Svjetskog dana mlijeka u rudniku Breza, ovaj dan je obilježen i u rudniku Ugljevik. Uručujući donaciju za 305 rudara rudnika Ugljevik Jadranka Penava, generalna direktorica kompanije Meggle BiH istaknula je kako Meggle nastavlja tradiciju darivanja zdravim mlijekom one kategorije koji za ovom namirnicom imaju povećane potrebe.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: