{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Meggle Bihać: U našem mlijeku nema nedozvoljene količine aflatoksina

20.2.2013. u 11:11
1
48
Meggle Bihać: U našem mlijeku nema nedozvoljene količine aflatoksina
1
Meggle Bihać: U našem mlijeku nema nedozvoljene količine aflatoksina
Nakon što su hrvatski mediji objavili da se u mlijeku kompanije Meggle iz Bihaća nalazi nedozvoljena količina aflatoksina, iz Megglea su to oštro demantovali navodeći da su uzorke poslali na analizu i da su negativni.
"Svoje proizvode smo poslali na analizu u certificirani i ovlašteni laboratorij. Analize su pokazale da u mlijeku i mliječnim proizvodima proizvedenim u Meggle mljekari u Bihaću nema tragova aflatoksina. Naš tim stručnjaka će i dalje biti u aktivnoj vezi sa proizvođačima mlijeka i sa predstavnicima ovlaštenih laboratorija u cilju vršenja pojačanih i dodatnih kontrolnih mjera nad sirovinama i gotovim proizvodima, a sve u cilju zaštite naših potrošača.

Kao odgovorna bosanskohercegovačka industrija mlijeka i mliječnih proizvoda uvjeravamo cijenjene potrošače da činimo sve kako bi nastavili ostvarivati visoke standarde u sigurnosti i kvaliteti naših proizvoda", saopćeno je iz Megglea.

Podsjetimo, hrvatski mediji su objavili da je analizom u Zavodu za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" utvrđeno da u Trajnom mlijeko Meggle sa 2,8 posto mliječne masti postoje nedozvoljene količine aflatoksina, odnosno da je pronađeno 0,364 mikrograma po kilogramu

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: