{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Meggle Bihać: U našem mlijeku nema nedozvoljene količine aflatoksina

20.2.2013. u 11:11
1
48
Meggle Bihać: U našem mlijeku nema nedozvoljene količine aflatoksina
1
Meggle Bihać: U našem mlijeku nema nedozvoljene količine aflatoksina
Nakon što su hrvatski mediji objavili da se u mlijeku kompanije Meggle iz Bihaća nalazi nedozvoljena količina aflatoksina, iz Megglea su to oštro demantovali navodeći da su uzorke poslali na analizu i da su negativni.
"Svoje proizvode smo poslali na analizu u certificirani i ovlašteni laboratorij. Analize su pokazale da u mlijeku i mliječnim proizvodima proizvedenim u Meggle mljekari u Bihaću nema tragova aflatoksina. Naš tim stručnjaka će i dalje biti u aktivnoj vezi sa proizvođačima mlijeka i sa predstavnicima ovlaštenih laboratorija u cilju vršenja pojačanih i dodatnih kontrolnih mjera nad sirovinama i gotovim proizvodima, a sve u cilju zaštite naših potrošača.

Kao odgovorna bosanskohercegovačka industrija mlijeka i mliječnih proizvoda uvjeravamo cijenjene potrošače da činimo sve kako bi nastavili ostvarivati visoke standarde u sigurnosti i kvaliteti naših proizvoda", saopćeno je iz Megglea.

Podsjetimo, hrvatski mediji su objavili da je analizom u Zavodu za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" utvrđeno da u Trajnom mlijeko Meggle sa 2,8 posto mliječne masti postoje nedozvoljene količine aflatoksina, odnosno da je pronađeno 0,364 mikrograma po kilogramu

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: