{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


Medvjedi pojeli brucelozne ovce

F
FENA
29.8.2008. u 11:42
0
3
Medvjedi pojeli brucelozne ovce
0
Medvjedi pojeli brucelozne ovce
Krajem prošle godine u Podravanju kod Srebrenice eutanazirane su 232 ovce zaražene brucelozom i zakopane u blizini sela na lokaciji Gornji Grabić.
Ovih dana medvjedi su razrovali "grobnicu“, povadili i pojeli brucelozne ovce, a na lokaciji Gornjeg Grabića ostalo je mnogo vune i kostiju od ovaca.

Zbog nesnosnog zadaha, mještani Podravanja oštro protestiraju, a ranije su upozoravali da se ne vrši zakopavanje eutanaziranih ovaca na ovoj lokaciji, koja je skupštinskom odlukom predviđena za ukop bruceloznih ovaca i iz drugih sela.

Po prijavi kontrolor Šumskog gazdinstva „Drina“ Ilijaz Begić, općinski inspektor za šumarstvo, lov i ekologiju, obišao je lokaciju u okolini sela Podravanje.

On je izjavio da su eutanazirane ovce plitko i nestručno zakopane, pa medvjedima nije bilo teško da izvuku strvine.

''Sada je neophodno utvrditi da li će se i medvjedi zaraziti brucelozom, a ako se to desi, oni će se morati odstrijeliti da ne bi širili ovu zaraznu bolest'', rekao je Begić.

Osim ovaca, u selu Podravanje od bruceloze je oboljelo i 18 mještana, a sada strahuju da će se bolest proširiti i na ostale stanovnike i traže da se sanira mjesto ukopa oboljelih ovaca, te da se ne dozvoli njihov ukop u blizini Podravanja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: