BiH
0

Međunarodni putujući festival ekologije i turističkog filma

FENA
Foto: Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com
Drugi međunarodni putujući festival ekologije i turističkog filma - ITEF 2009., koji organiziraju kompanija Centrotrans-Eurolines i agencija Mark IN, započinje sa svojim programom sredinom juna.

Ovaj projekt za cilj ima promociju turizma kao važnog segmenta razvoja svake ekonomije, ali i podizanje nivoa svijesti o važnosti očuvanja čovjekove prirodne okoline.

Originalnost ovoga festivala počiva na činjenici da se odvija u autobusima Centrotrans-Eurolinesa, koji prometuju na 26 međunarodnih linija i prolaze kroz Crnu Goru, Srbiju, Hrvatsku, Sloveniju, Austriju, Njemačku, Francusku, Belgiju, Dansku i Holandiju.

Povezivanje različitih naroda i kultura te promocija kulturnih i historijskih znamenitosti i turističkih potencijala zemalja učesnica osnovne su vrijednost ITEF-a.

Tokom trajanja prošlogodišnjeg festivala, turističke i eko filmove iz dvanaest evropskih zemalja pogledalo je više od 200.000 gledalaca -putnika na međunarodnim linijama, a njih više od 50.000 svojim su glasovima odlučili o pobjednicima.

Drugi međunarodni putujući festival ekologije i turističkog filma – ITEF 2009., bit će održan od 15. juna do 15. septembra, a očekuje se da će ga pogledati više od 250.000 ljudi u roku od tri mjeseca.

Ove godine putnici će moći pogledati i birati između osamnaest turističkih i eko filmova iz trinaest evropskih zemalja.