{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Međunarodni "Dječiji sajam" posjetilo oko 20.000 posjetilaca

F
9.6.2008. u 17:12
0
0
Međunarodni "Dječiji sajam" posjetilo oko 20.000 posjetilaca
0
Međunarodni "Dječiji sajam" posjetilo oko 20.000 posjetilaca
Drugi međunarodni "Dječiji sajam" od 5. do 9. juna u sarajevskoj Skenderiji posjetilo je oko 20.000 posjetilaca.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Uz svaku kupljenu kartu, posjetioci su dobili na poklon časopis "Dječiji sajam 2008".

"Sajam je pokazao da broj izlagača nije presudan za uspjeh, a velika zainteresovanost posjetilaca govori da su ovakve manifestacije opravdane i mi ćemo uložiti dosta truda da se ovaj sajam održi i naredne godine, sa većim brojem izlagača", rekla je Amra Somun Dolarević, direktor komercijalnog sektora Centra Skenderija.

Djeca-posjetioci sajma su bila oduševljena igraonicama, radionicama, druženjima s maskotama Ledo Mede, Duracel Zeke, Ninja kornjača, Super Billyja, Ninja kornjača i Fifi i cvijetnog društva i drugih.

Generalno, izlagači su zadovoljni organizacijom. Uz sugestiju o potrebi povećavanja broja izlagača, većina prisutnih planira prisustvovati sajmu i narednih godina.

Jedan od najposjećenijih, na sajmu je bio Barbi kutak, firme Orbico Matel, koji se bazirao na animaciju djece, pa su djeca nakon bojenja i slikanja Barbi lutaka, pisanja sastava i zakuski, na poklon primali ove lutke.

Oko 120 djece dnevno je posjećivalo štand, a danas će biti izabran najljepši sastav, a organizovaće se i izložba slika Barbi napravljenih na sajmu.

Udruženja "Rin Family“, koje se bavi vannastavnim sktivnostima mladih u oblasti sporta, kulture i obrazovanja, su u sklopu sajma učestvovala u takmičenju organizovanih elektronskih igrica.

Projekcije filmova u kino dvorani, gdje je prikazano oko 20 filmova, većinom izdanja firme "Tropic film i video“ su bile izuzetno posjećene, na štandu Tropica je održan Yu – Gi – Oh Turnir - workshopa, u trajanju 4,5 sata, saopćio je pres sajma.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: