{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Međunarodni dan mira: Desetodnevni program u 39 gradova BiH

18.9.2014. u 14:31
5
1
Međunarodni dan mira: Desetodnevni program u 39 gradova BiH
5
Međunarodni dan mira: Desetodnevni program u 39 gradova BiH
Foto: Vanja Čerimagić
Povodom obilježavanja Međunarodnog dana mira, 21. septembra, Mreža za izgradnju mira u BiH, koja okuplja brojne domaće i strane organizacije, organizuje desetodnevni program u trajanju od 13. do 23. septembra.
Program obilježavanja Dana mira se odvija pod sloganom "Gradjani/ke solidarni/e za mir" i inspirisan je hrabrošću i solidarnošću građana koji su u uslovima prirodnih nepogoda pokazali saosjećanje, solidarnost i važnost zajedničkog djelovanja.

Zahvaljujući suradnji 76 članica Mreže za izgradnju mira sa prostora cijele BiH i njenih partnera, program od 70 aktivnosti se realizuje u 39 gradova i obuhvata brojne teme: edukacija za mir, sport kao integrativni element, nenasilna komunikacija i tolerancija kao faktori i mjere za izgradnju povjerenja, podizanje svijesti o pitanju nestalih osoba, kultura sjećanja, borba protiv korupcije, uloga vjerskih institucija u izgradnji mira, multioriginalna BiH kroz umjetnost, dijalog i rješavanje sukoba.

Pored brojnih sportskih, edukativnih i kulturnih aktivnosti, te konferencija i radionica za djecu, mlade i odrasle, u Banjoj Luci će se 22. septembra u 19.00 sati, u Muzičkom paviljonu (Staklenac), dodjeliti Novinarska nagrada Srđan Aleksić.

U Historijskom muzeju u Sarajevu će 23. septembra u 11.00 sati biti otvorena izložba o značaju i radu NVO-a u oblasti mira, pravde i antikorupcije, te organizovana javna tribina o ulozi NVO sektora u BiH.

Ovom prilikom će se dodijeliti i Mirovna nagrada koju Mreža za izgradnju mira tradicionalno dodjeljuje u okviru ovih septembarskih događaja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: