BiH
0

Međunarodne organizacije u Mostaru osudile jučerašnji incident nakon nogometne utakmice

FENA
Predstavnici međunarodnih organizacija u Mostaru osudili su na današnjoj konferenciji za novinare jučerašnji incident koji se dogodio nakon utakmice između učenika Srednje elektrotehničke škole iz istočnog i Ekonomske škole iz zapadnog dijela Mostara, koja se odigrala na igralištu kod Srednje građevinske škole u Ulici kralja Zvonimira.

U masovnoj tučnjavi tri učenika Srednje elektrotehničke škole zadobila su ozljede, nakon čega su prebačeni u mostarsku bolnicu gdje im je ukazana pomoć, a nakon toga su pušteni kući.

Predstavnici međunarodnih organizacija istaknuli su na konferenciji kako osuđuju svaku vrstu nasilja te kako vjeruju mjerodavne institucije učiniti sve da se krivci sankcioniraju.

Glasnogovornica mostarskog OHR-a Sanela Tunović kazala je na konferenciji kako će se danas visoki predstavnik i specijalni predstavnik EU-a Christian Schwarz Schilling, u New Yorku obratiti Vijeću sigurnosti UN-a.

U svom obraćanju Schwarz Schilling iznijet će analizu razvoja i trendova u BiH od njegovog prošlog obraćanja Vijeću sigurnosti UN-a prije šest mjeseci. Također, on će govoriti i o statusu decertificiranih policajaca i pozvati Vijeće sigurnosti da riješi ovo pitanje, kazala je Tunovićeva.