{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Međunarodna verifikacija piramida kod Visokog

F
3.9.2007. u 13:30
0
0
Međunarodna verifikacija piramida kod Visokog
0
Međunarodna verifikacija piramida kod Visokog
Danas je u sjedištu Vlade Zeničko-dobojskog kantona održan sastanak delegacija ovog i Tuzlanskog kantona sa grupom egipatskih eksperata iz oblasti arheologije i geologije, koji se nalaze u posjeti Arheološkom parku: Bosanska piramida Sunca. Prema ekspertima, u Visokom se nedvojbeno nalaze piramide - djelo ljudskih ruku.
Kako su nakon sastanka izjavili premijer ZDK-a Miralem Galijašević i premijer TK-a Enes Mujić, delagacije dvije Vlade razgovarale su i o aktuelnim privrednim i drugim dešavanjima u ova dva kantona.

"Vlada Zeničko-dobojskog kantona nastavit će da pruža podršku istraživanjima u sklopu Arheološkog parka: Bosanska piramida Sunca i sigurni smo da je ovo projekt koji zaslužuje podršku državnih i federalnih vlast", izjavio je premijer Galijašević.

Press konferenciji prisustvovao je i Semir Osmanagić, predsjednik Upravnog odbora Fondacije Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, koji je rekao da su egipatski stručnjaci – eksperti za piramide u posjetu BiH stigli kako bi "bosanskim piramidama dali međunarodnu verifikaciju".

"Eksperti se trude da nam pokažu šta mi ovdje imamo i sa zadovoljstvom mogu reći i ponoviti, da uz Egipat i BiH postaje zemlja piramida", izjavio je Osmanagić.

Dr. Nabil Swelim, egipatski ekspert za piramide, rekao je da ono što je vidio na piramidi Mjeseca "nedvosmisleno potvrđuje da se radi o građevinama nastalim ljudskim rukama".

"Imate što druge zemlje nemaju. Ove se stvari moraju otkriti svijetu, kako bi se moglo naučiti više o civilizaciji. Za nas ovo više nisu hipoteze i pitanje je samo gdje, u koje vrijeme i koju civilizaciju smjestiti ove građevine", u prisustvu najviših zvaničnika vlada ZDK-a i TK-a, kao i predstavnika Fondacije Arheološki park: Bosanska piramida Sunca izjavio je dr. Nabil Swelim.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: