{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Međunarodna osnovna škola: Podržavamo promjenu Zakona o maloljetničkoj delikvenciji

Klix.ba
6.1.2016. u 11:47
176
Međunarodna osnovna škola: Podržavamo promjenu Zakona o maloljetničkoj delikvenciji
176
Međunarodna osnovna škola: Podržavamo promjenu Zakona o maloljetničkoj delikvenciji
Ilustracija (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Iz Međunarodne osnove škole koju je pohađao tragično preminuli Mahir Rakovac izjavili su kako ova ustanova podržava inicijativu za izmjenu zakonskih rješenja vezanih za maloljetničku delikvenciju.
Iz ove ustanove su još jednom potvrdili kako ih roditelji Mahira Rakovca uopće nisu obavijestili o tome kroz šta je prolazio njihov sin, ali da ipak apeluju na sve nadležne institucije da u skladu sa zakonom i u što kraćem roku poduzmu sve neophodne aktivnosti u cilju rasvjetljavanja istine i odgovornosti vezane za dječakovu smrt.

"S obzirom na to da su u ovom slučaju nadležne institucije pokrenule istragu, smatramo da je neophodno sačekati rezultate iste, te apelujemo na javnost na razumijevanje dok ista ne bude okončana", stoji u saopćenju Međunarodne osnovne škole.

Nakon Mahirove smrti pokrenuta je inicijativa građana i pojedinih političkih subjekata za promjenu zakonskih rješenja vezanih za maloljetničku delikvenciju.

Iz Međunarodne osnove škole Ilidža naveli su kako takva inicijativa uživa i njihovu podršku.

"U potpunosti stojimo na raspolaganju svim nadležnim institucijama da zajednički dođemo do istine. Naglašavamo da Međunarodna osnovna škola podržava inicijativu za izmjenu Zakona o maloljetničkoj delikvenciji", piše u saopćenju.

Podsjećamo, 14-godišnji Mahir Rakovac ubio se 14. decembra, skočivši sa petog sprata zgrade u sarajevskom naselju Dobrinja. Njegovi roditelji kasnije su se obratili javnosti tvrdnjama da je najvjerovatniji razlog samoubistva njihovog sina vršnjačko nasilje koje je trpio u Međunarodnoj osnovnoj školi Iidža, koju je Mahir pohađao do juna 2015. godine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: