{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Međunarodna naučna konferencija o genocidu u Srebrenici od 11. do 15. jula

N
6.6.2005. u 16:05
0
0
Međunarodna naučna konferencija o genocidu u Srebrenici od 11. do 15. jula
0
Međunarodna naučna konferencija o genocidu u Srebrenici od 11. do 15. jula
Međunarodna naučna konferencija ''Genocid nad Bošnjacima sigurne zone Ujedinjenih naroda Srebrenice u julu 1995. - pouka budućim generacijama", održat će se od 11. do 15. jula u Potočarima i Sarajevu.
Konferencija će se održati povodom 10. godišnjice genocida u Srebrenici , a organizira je Institut za istraživanje zločina protiv čovječnosti i međunarodnog prava BiH u saradnji sa univerzitetom iz Sjeverne Karoline.

Kako je kazao prof. Muhamed Filipović na današnjoj konferenciji za novinare Instituta za istraživanje zločina protiv čovječnosti i međunarodnog prava, ta konferencija je mogućnost da nauka kaže što se dogodilo, zbog čega, na koji način i s kojim posljedicama, naglasivši da ta konferencija mora izbjeći svaku manipulaciju kako bi se stvari podvrgnule sudu i kriteriju nauke.

"Petodnevni simpozij je prilika da se 200 osoba, koje su se prijavile za konferenciju, suoče s realnošću genocida tako što će sudjelovati na ekshumaciji jedne masovne grobnice", kazao je Filipović dodajući da će sudionici konferencije moći boraviti u prostorijama gdje su boravili zatvorenici i vojnici koji su ih trebali štititi.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: