BiH
0

Međunarodna konferencija "Turističke mogućnosti jadranskog zaleđa"

FENA
Federalno ministarstvo okoliša i turizma u suradnji s relevantnim organizacijama i institucijama iz BiH i R Hrvatske 3. aprila u Mostaru organizira međunarodnu konferenciju o turizmu o temi "Turističke mogućnosti jadranskog zaleđa". Pokrovitelji manifestacije su Vlada Federacije BiH i Grad Mostar.

Tokom konferencije učesnicima će biti prezentirane putem znanstvenih i stručnih radova teme - kulturno-povijesna baština u funkciji razvoja turizma, vjerski turizam, turizam u zaštićenim područjima, marketing i promocija ruralnog turizma i speleologija i njena uloga radi razvoja turizma jadranskog zaleđa.

Također, bit će predstavljen i avanturistički turizam (rafting, canuing, paragliding), gastronomska ponuda jadranskog zaleđa, a bit će upriličen i posjet 11. sajmu gospodarstva (Vinske ceste-Vino fest i Stap).

Jadransko zaleđe (od Trebinja do Bihaća) ima iznimno raznolik i očuvan prirodni i kulturni turistički potencijal, što je dragocjena ostavština koju se mora očuvati i zaštititi da bi u budućnosti pridonosila razvoju turizma.

Prirodni resursi su još glavni motivacijski faktor za dolazak i boravak turista u ovom području. Aktivacija i održivi razvoj koji pomaže očuvanju lokalnog i regionalnog identiteta, tradicije i običaja, pitanja su na koja će se tražiti odgovor na međunarodnoj konferenciji "Turističke mogućnosti jadranskog zaleđa".

Federalno ministarstvo okoliša i turizma pozivalo je sve zainteresovane da učešćem i izlaganjem svojih radova doprinesu uspjehu ove konferencije. Svi koji žele učestvovati na konferenciji s pisanim radom ili prezentacijom svoj rad mogu dostaviti do 20. marta.

Organizator konferencije će štampati zbornik radova, saopćeno je iz Federalnog ministarstva okoliša i turizma.