{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Međunarodna konferencija o siromaštvu i socijalnoj isključenosti u BiH

F
12.5.2009. u 10:03
0
0
Međunarodna konferencija o siromaštvu i socijalnoj isključenosti u BiH
0
Međunarodna konferencija o siromaštvu i socijalnoj isključenosti u BiH
Foto: Sarajevo-x.com
Koordinacioni odbor humanitarno karitativnih organizacija "Merhamet", "Caritas Biskupske konferencije BiH", "La Benevolencija" i "Dobrotvor 1917." organizirao je za 20. maja jednodnevnu Međunarodnu konferenciju o siromaštvu i socijalnoj isključenosti u BiH i jugoistočnoj Evropi.
Konferencija je osmišljena kao nastavak i nadogradnja konferencije "Siromaštvo u BiH deset godina nakon Dejtona, 2005.“, s ciljem da potakne na uvezivanje sistema za borbu protiv siromaštva i podizanje svijesti o problemu siromaštva i socijalne isključenosti u BiH i regiji, saopćeno je iz Kooridinacionog odbora.

Akcioni plan i rezultat odnosio bi se na prezentaciju stanja siromaštva i socijalne isključivosti, zajednički plan vladinog i NVO sektora o konkretnim aktivnostima radi smanjenja siromaštva u BiH u 2010.godini, kao i na senzibiliziranje i pokretanje medija za dostojanstveno informiranje o spomenutoj temi.

Koordinacijski odbor humanitarno karitativne organizacije s vjerskim predznakom djeluje već petnaest godina. Potreba za suradnjom javila se u toku i poslije rata na socijalnom području, imajući u vidu istu polaznu osnovu i duhovnu inspiraciju. Suradnja se u prošlom periodu odvijala na višoj razini kroz informiranje o aktivnostima, koordiniranje zajedničkih akcija, studijska putovanja i zajednička istupanja u javnosti.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: