{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Međunarodna konferencija o krivičnom djelu otuđenja vozila

F
6.4.2009. u 11:57
0
0
Međunarodna konferencija o krivičnom djelu otuđenja vozila
0
Međunarodna konferencija o krivičnom djelu otuđenja vozila
Peta konferencija Bledskog procesa o krivičnom djelu otuđenja vozila bit će održana sutra u Sekretarijatu Vijeća za regionalnu saradnju (RCC) u Sarajevu.
Konferenciju zajednički organiziraju RCC i Udruženje načelnika policije zemalja jugoistočne Evrope (SEPCA).

Cilj konferencije je unapređenje državnih struktura za borbu protiv krivičnog djela otuđenja vozila, koordinacija aktivnosti u skladu s evropskim standardima, dopuna domaćih zakona, unapređenje prekogranične razmjene informacija, izgradnja i jačanje domaće mreže između državnih vlasti i privatnog sektora.

Ovaj oblik kriminala predstavlja ozbiljnu prijetnju u cijeloj Evropi, s finansijskom štetom koja godišnje doseže milione eura, a evropsko stanovništvo direktno osjeća njegove posljedice kroz povećanje cijena polisa osiguranja.

Kako je najavljeno iz RCC-a, konferenciju će otvoriti norveški ambasador u BiH Jan Braathu, načelnik SEPCA-inog pododbora za suzbijanje organizovanog kriminala Edin Vranj i viši stručnjak RCC-a za pravosuđe i unutrašnje poslove Virgil Ivan Cucu.

Učesnici konferencije su relevantni stručnjaci iz zemalja jugoistočne Evrope, službenici INTERPOL-a, EUROPOL-a, OSCE-a, Kancelarije UN-a za borbu protiv droge i kriminala (UNODC), Savjetodavne grupe tužilaca iz jugoistočne Evrope (SEEPAG), Incijative za saradnju u jugoistočnoj Evropi (SECI centar) i predstavnici zemalja donatora i osiguravajućih kuća.

Ovaj skup predstavlja izuzetnu priliku da se učesnici međusobno upoznaju o najboljim načinima rada i razgovaraju o državnim akcionim planovima zemalja jugoistočne Evrope i koracima ka unapređenju domaćih i regionalnih propisa i aktivnosti usmjerenih ka borbi protiv krivičnog djela otuđenja vozila.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: