{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Među donatorima u akciji "Dnevnice za Srebrenicu" i firme iz Slovenije, Hrvatske i SCG

N
12.7.2004. u 15:39
0
0
Među donatorima u akciji "Dnevnice za Srebrenicu" i firme iz Slovenije, Hrvatske i SCG
0
Među donatorima u akciji "Dnevnice za Srebrenicu" i firme iz Slovenije, Hrvatske i SCG
Akcija Vlade Sarajevskog kantona "Dnevnice za Srebrenicu" je, kako smo već najavili, zbog velikog zanimanja građana Sarajeva produžena do 5. avgusta.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Dosad prikupljena sredstva, kao i roba, uručeni su prošle sedmice povratnicima u Srebrenicu i općinskim vlastima koje bi se trebale pobrinuti za njihovu implementaciju.

U Vladi ističu da su zasad i više nego zadovoljni odzivom građana i proračunskih korisnika, a već su objavljeni i preliminarni rezultati akcije. Oni su, istina, obuhvatili samo Vladu, Skupštinu, prateća tijela, kao i firme i ustanove te proračunske korisnike. Premijer i ministri u Vladi Sarajevskog kantona izdvojili su po 200 KM, a njihov primjer slijedili su i predsjedavajuća Skupštine te nekoliko zastupnika, ali i djelatnika u administraciji.

Donekle je iznenađujuće slab odaziv pojedinih direktora fondova ili zavoda, koje su po visini donacija čak i pretekli neki od njihovih zaposlenika. U rijetkim obrazovnim ustanovama zabilježen je stopostotni odziv na akciju, a ima i takvih slučajeva da niko od 30 zaposlenih nije dao donaciju, ili čak slučajeva gdje je od 36 zaposlenih donacije dalo samo četvero.

Vlada je, također, objavila i popis firmi koje su se dobrovoljno odazvale na njenu akciju. Tako se među onima koji su pomogli povratnike u Srebrenicu i održivi razvoj ovoga grada našlo i nekoliko firmi iz Hrvatske, Slovenije i Srbije i Crne Gore.

Zasigurno najveći donator, kad su u pitanju firme, je Bosnalijek s donacijom od 11.000 KM u lijekovima i medicinskom materijalu, te VF komerc koji je donirao preko 17.000 KM u robi.

Među donatorima su i građevinske firme iz Kikinde, Sremskih Karlovaca, Vinkovaca, Samobora, Osijeka i Našica.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: