{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Meddžida Kreso proglašena ženom 2009. godine

F
6.3.2009. u 12:20
0
12
Meddžida Kreso proglašena ženom 2009. godine
0
Meddžida Kreso proglašena ženom 2009. godine
Meddžida Kreso
Na osnovu prijedloga ekspertne komisije "Biser International" proglasio je prof. dr. Farisa Gavrankapetanovića za muškarca 2009., a Meddžidu Kreso za ženu 2009.
U obrazloženju odluke izbora koji svake godine u povodu 8. marta, Međunarodnog dana žena, organizira "Biser International", navedeno je da su oboje laureata dali poseban doprinos u sferi društveno-političkog života, a oboje su i poštovani kod građana BiH iza čega stoje trajne ljudske vrijednosti, godine vrijednog rada, poštenja i istrajnosti.

Predsjednica Suda BiH Meddžida Kreso je neustrašiva žena, borac dorastao najtežem iskušenjima. Povjerenje koje joj je ukazano rezultat je višedecenijskog, upornog i kontinuiranog rada.

Ona posjeduje neuobičajeno veliku unutarnju snagu i odlučnost kojom se rijetko ko može pohvaliti. U borbi za pravdu pretvara se u nepokolobljivu i hrabru ženu koja sama donosi sve važne odluke.

Nezavisna je i intuitivna, uporna i oštroumna, direktna i nepokolebljiva-ukratko, odličan primjer kako žene mogu biti jake, čak jače od muškaraca.

Prof. dr. Faris Gavrankapetanović, generalni direktor Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, od 2000. je veliki stručnjak, naučnik, menadžer, pedagog i humanist.

Uz sve obaveze, stigao je raditi na vlastitom usavršavanju pa je kroz stručne radove koje je objavio u literaturi poznat u medicinskim krugovima u svijetu.

Ovo je 11 godina kako "Biser International" odaje priznanja istaknutim osobama iz javnog života u BiH.

Do sada su laureati bili: Greta Ferušić, Jasmila Žbanić, Ibrahim Spahić, Azra Hadžiahmetović, Vojka Đikić, dr. Emil Kabil, Zdravko Grebo, Tvrtko Kulenović, Srđan Dizdarević, Nađa Mehmedbašić, Ferida Duraković, Edin Arslanagić, Bogić Bogićević i drugi.

Ove godine, priznanja će biti uručena na zabavi u Biserovom MUSA Centru za žene 7. marta u 19.00 sati.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: