{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


McElhaney: BiH potrebna unitarna država

F
9.8.2007. u 14:20
0
0
McElhaney: BiH potrebna unitarna država
0
McElhaney: BiH potrebna unitarna država
Nakon sastanka s predsjednikom HDZ-a BiH Draganom Čovićem u Mostaru ambasador SAD-a u BiH Douglas McElhaney je izjavio kako je BiH potrebna unitarna država.
"Imamo u SAD-u saveznu i federalnu državu. Njemačka također ima federalnu državu, ali to ne znači da dijelovi tih država mogu ići u različite stvari samoincijativno ili neovisno. Postavite samo pitanje u Washingtonu i Berlinu, je li ta dva glavna grada donose odluke u ime SAD-a, odnosno Njemačke", izjavio je McElhaney.

Američki veleposlanik je također kazao kako bez promjena u BiH, u smislu donošenja ključnih odluka koje su vezane, uz ostalo, i za članstvo EU i donošenje odgovarajućih zakona, neće biti napretka u toj zemlji. Dodao je kako je iz dosadašnjih razgovora s liderima političkih stranaka u BiH zaključio kako postoji volja u BiH za takvim promjenama.

Kazao je i to kako visoki predstavnik u BiH Miroslav Lajčak u narednom razdoblju namjerava poraditi na političkoj i ustavnoj reformi te da će mu on u tome pomoći.

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović objasnio je kako se reforma policije treba završiti u narednih dvadesetak dana, te se okrenuti ključnom zadatku -ustavnoj promjeni u BiH.

"Cilj nam je napraviti racionalniju, djelotvorniju i funkcionalniju BiH", zaključio je Čović ističući kako to u zadnje dvije godine nisu uspjeli.

"BiH sljedećih četiri do pet mjeseci čekaju mnoga iskušenja na ekonomskom i socijalnom planu kao odgovor na politička kretanja izvan nje i ako tu ne budemo imali učinkovite sustave odlučivanja u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti bojim se da ćemo biti u težoj situaciji nego danas", ocjenio je predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: