Humanitarna akcija
0

McDonald's poklanja 5.000 obroka

Sarajevo-x.com
McDonald's BiH će u naredna tri dana obezbijediti obroke za oko 5.000 djece i osoba koje iz objektivnih razloga nisu u mogućnosti probati proizvode ovog svjetski poznatog brenda.

U četvrtak naveče će gosti McDonald'sa, u okviru "Trećeg festivala dječijeg osmijeha", biti djeca korisnici Centra za edukativno odrastanje, a obrok će biti dostavljen Dječijem domu Egipat.

Uz to, McDonald's će sutra prijepodne dostaviti obroke za korisnike Narodne kuhinje Stari Grad, ručak za Zavod za specijalno obrazovanje i odgoj djece Mjedenica, Centar za vaspitanje, obrazovanje, radno osposobljavanje i zapošljavanje mentalno retardirane djece, djece oboljele od autizma i cerebralne paralize Vladimir Nazor.

U subotu će gosti McDonald'sa biti djeca iz KJU Dom za djecu bez roditeljskog staranja Bjelave i djeca koju pomaže Rotary klub Sarajevo.

Na ovaj način McDonald's želi podstaći i ostale firme i pojedince da aktivno učestvuju u programima čiji je cilj socijalna skrb i osiguravanje sretnije i ljepše budućnosti djece u BiH.