Sarajevo
0

Mažoretkinje najavile otvaranje Olimpijskog bazena

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Mažoretkinje iz Mostara i "Sarajevo drums orchestar" danas su u popodnevnim satima defileom od Sebilja do Ali-pašine džamije najavili večerašnje otvaranje Olimpijskog bazena Sarajevo na Otoci.

U prigodnom programu, koji će zvanično započeti u 20.00 sati, uz "Sarajevo drums orchestar" i mažoretkinje iz Mostara, kako je najavljeno nastupit će i djeca - članovi sarajevskih plivačkih klubova, plivači sportisti, ekipa za sinhrono plivanje iz Zagreba, plesne grupe "Romantik" i GIM3, dječiji hor "Princess krofne", te manekenke-hostese u kupaćim kostima.

Gradnja ovog kapitalnog objekta za Grad, u koji je uloženo 15,5 miliona KM trajala je tri godine, a otvorit će ga gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac.

Novi bazen čije su dimenzije 50 x 20 metara raspodijeljen je u deset traka, te će moći primiti 200 ljudi, što je 20 ljudi po jednoj traci. Dubina bazena je 2,2 metra.

U sklopu tog kompleksa napravljen je i dječiji bazen, sagrađene dvije saune, teretana, dva snek-bara, fitnes-sala, frizerski i novinarski salon, te dvije prodavnice sportske opreme.

Prvi mjesec bazen bi trebao raditi samo za klubove, dok će od oktobra zvanično biti otvoren i za sve.