{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Maturantski ples ponovo okuplja više od 3.000 mladih iz cijele BiH

3.3.2015. u 11:42
135
11
Maturantski ples ponovo okuplja više od 3.000 mladih iz cijele BiH
135
Najveće okupljanje maturanata u Bosni i Hercegovini, Maturantska parada, održat će se 22. maja 2015. godine deveti put zaredom u organizaciji Plesne Akademije Romantik i Plesnog kluba Aster.


Ovogodišnja Parada okupit će više od tri hiljade maturanata iz Sarajeva, Zenice, Travnika, Bihaća, Sanskog Mosta, Cazina i Tuzle koji će zajedno, tačno u podne, plesati kvadrilu uz muziku Johana Štrausa mlađeg, “Fledermauss-Quadrille“.

Ističući kako će se sa prvim treninzima krenuti veoma brzo, iz organizacionog odbora Maturantske parade Mladen Brekalo i Vedran Marčeta, rekli su kako sve učesnike i učesnice i ove godine očekuje super druženje i još bolja zabava.

"Devetu godinu zaredom nastavljamo našu tradiciju da kroz ples povezujemo mlade ljude iz cijele Bosne i Hercegovine, a za razliku od prošlih godina, Maturantska parada će ove godine imati formu festivala tako da nas u naredna tri mjeseca očekuju druženja, partiji i koncerti. Tako ćemo u večernjem dijelu programa 22. maja u Domu mladih za maturante organizovati koncert Tropico banda", rekli su te dodali da će sa maturantima raditi vrhunski treneri i ljudi koji imaju veliko iskustvo rada sa ovom populacijom.

Dodali su da će sve naučene plesove maturanti moći koristiti i u budućnosti. “Radionice sa maturantima u Sarajevu počinju 7. marta, a održavat će se svakog vikenda do 9. maja u hotelu Holiday. Maturanti će u ovom periodu učiti plesati kadril, engleski valcer i salsu čime će svakako postati bogatiji za još jedno vrijedno znanje“, naveo je Marčeta te pozvao sve maturante i maturantice da se pridruže ovom projektu.

Na kraju su iz organizacije dodali da će ove godine u sinhroniziranom plesu na gradskim trgovima i ulicama i na više od 70 lokacija u 15 država, učestvovati više od 30 hiljada maturanata i maturantica.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: