|

Maturantima dokumenti na školsku adresu

Maturantima dokumenti na školsku adresu
0
F
FENA
23.2.2011. u 18:03
0
komentara
0

dijeljenja
Maturantima dokumenti na školsku adresu Sarajevo
Služba za opću upravu Općine Centar Sarajevo i ove godine organizira akciju dostavljanja osnovnim i srednjim školama izvoda iz matičnih knjiga rođenih i uvjerenja o državljanstvu za maturante koji su upisani u matičnu knjigu rođenih ove općine.
Iz Službe pozivaju sve škole da dostave spiskove maturanata koji su upisani u matične knjige rođenih koje vodi Općina Centar kako bi na školsku adresu i blagovremeno bili dostavljeni rodni listovi i uvjerenja o državljanstvu potrebni kod upisa u srednje škole i na fakultete, za vađenje lične karte i druge potrebe.

Akcijom su obuhvaćene i škole koje se nalaze van područja Kantona Sarajevo.

Na ovaj način Općina omogućuje da djeca potrebne dokumente preuzmu u svojim školama, bez čekanja u redovima, gubljenja vremena i izlaganja troškovima prijevoza.

Svi izvodi iz matičnih knjiga za ove namjene su besplatni.

U prošloj godini pozivu Službe za opću upravu Općine Centar odazvalo se 48 osnovnih i 24 srednje škole, kojima je na osnovu njihovih spiskova maturanata dostavljeno 6.668 izvoda iz matičnih knjiga (2.346 za osnovce i 4.322 za srednjoškolce) te isti broj uvjerenja o državljanstvu, saopćeno je iz Općine Centar.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.